Telefon / WhatsApp / Skype
+86 18810788819
E-post
john@xinfatools.com   sales@xinfatools.com

Riktig oppbevaring av migvåpen og forbruksvarer

Som med alt annet utstyr i butikken eller på arbeidsplassen, er riktig oppbevaring og stell av MIG-pistoler og sveisetilbehør viktig.Disse kan virke som ganske ubetydelige komponenter i begynnelsen, men de kan ha stor innvirkning på produktivitet, kostnader, sveisekvalitet og til og med sikkerhet.
MIG-pistoler og forbruksmateriell (f.eks. kontaktspisser, dyser, foringer og gassdiffusorer) som ikke er riktig oppbevart eller vedlikeholdt, kan plukke opp skitt, rusk og olje, noe som kan hindre gassstrømmen under sveiseprosessen og føre til forurensning av sveisen.Riktig oppbevaring og stell er spesielt viktig i fuktige miljøer eller på arbeidsplasser i nærheten av vann, for eksempel skipsverft, siden eksponering for fuktighet kan føre til korrosjon av sveisepistoler og forbruksmateriell - spesielt MIG-pistolforingen.Riktig oppbevaring av MIG-pistoler, kabler og forbruksmateriell bidrar ikke bare til å beskytte utstyret mot skade, men det forbedrer også sikkerheten på arbeidsplassen.

Vanlige feil

Å la MIG-våpen eller forbruksmateriell ligge på gulvet eller bakken kan føre til snublefare som kan ha negativ innvirkning på arbeidernes sikkerhet.Det kan også forårsake skade på sveisekablene, som kan kuttes eller rives av arbeidsplassutstyr, for eksempel gaffeltrucker.Risikoen for å plukke opp forurensninger er større dersom pistolen blir stående på bakken, og kan føre til dårlig sveiseytelse og muligens kortere levetid.

Det er ikke uvanlig at noen sveiseoperatører plasserer hele MIG-pistolmunnstykket og -halsen i et metallrør for lagring.Denne praksisen gir imidlertid ekstra kraft på munnstykket og/eller frontenden av pistolen hver gang sveiseoperatøren fjerner den fra røret.Denne handlingen kan forårsake ødelagte deler eller hakk på dysen der sprut kan feste seg, noe som forårsaker dårlig dekkgassstrøm, dårlig sveisekvalitet og nedetid for etterarbeid.

En annen vanlig lagringsfeil er å henge MIG-pistolen ved avtrekkeren.Denne praksisen vil naturligvis endre aktiveringspunktet for måten utløsernivået kobler inn bryteren på.Over tid vil ikke MIG-pistolen starte på samme måte fordi sveiseoperatøren vil måtte trekke avtrekkeren stadig hardere hver gang.Til syvende og sist vil utløseren ikke lenger fungere ordentlig (eller i det hele tatt) og vil kreve utskifting.

Enhver av disse vanlige, men dårlige, lagringspraksisene kan svekke MIG-pistolen og/eller forbruksmateriell, noe som fører til dårlig ytelse som påvirker produktivitet, kvalitet og kostnader.

Tips for oppbevaring av MIG-våpen

For riktig oppbevaring av MIG-våpen, hold dem unna skitt;unngå å henge dem på en måte som kan forårsake skade på kabelen eller utløseren;og oppbevar dem på et trygt, bortgjemt sted.Sveiseoperatører bør kveile MIG-pistolen og kabelen inn i en så liten løkke som mulig for lagring - sørg for at den ikke drar eller henger i veien til områder med mye trafikk.

Bruk en pistolhenger når det er mulig for oppbevaring, og pass på at pistolen henger fra nær håndtaket og at halsen er i luften, i motsetning til å peke nedover.Hvis en pistolhenger ikke er tilgjengelig, kveil kabelen og plasser MIG-pistolen på et forhøyet rør, slik at pistolen og kabelen er borte fra gulvet og vekk fra rusk og skitt.

Avhengig av miljøet kan sveiseoperatører velge å kveile MIG-pistolen og legge den flatt på en forhøyet overflate.Når du implementerer dette tiltaket, sørg for at halsen er i det øverste vertikale punktet etter at du har kveilet pistolen.

Minimer også en MIG-pistols eksponering for atmosfæren når den ikke brukes til sveising.Å gjøre det kan bidra til å holde dette utstyret i god stand lenger.

Oppbevaring og håndtering av forbruksvarer

MIG-pistolforbruksvarer drar også nytte av riktig lagring og håndtering.Noen få beste praksis kan bidra til å oppnå en høykvalitets sveis og opprettholde produktiviteten.
Oppbevaring av forbruksvarer, uinnpakket, i en søppel – spesielt dyser – kan føre til riper som kan påvirke ytelsen negativt og føre til at sprut lettere fester seg.Oppbevar disse og andre forbruksvarer, som foringer og kontaktspisser, i original, forseglet emballasje til de er klare til bruk.Å gjøre det bidrar til å beskytte forbruksmateriellet mot fuktighet, smuss og annet rusk som kan skade dem og minimerer muligheten for å forårsake dårlig sveisekvalitet.Jo lenger forbruksvarer er beskyttet mot atmosfæren, desto bedre vil de yte – kontaktspisser og dyser som ikke er riktig oppbevart kan slites før de i det hele tatt brukes.

Bruk alltid hansker når du håndterer forbruksvarer.Olje og skitt fra sveiseoperatørens hender kan forurense dem og føre til problemer i sveisen.
Når du installerer MIG-pistolforinger, unngå å rulle ut foringen og la den dra på gulvet når den føres gjennom pistolen.Når det skjer, vil eventuelle forurensninger på gulvet presse gjennom MIG-pistolen og ha potensial til å hindre gassstrømmen, dekning av dekningsgass og trådmating - alle faktorer som kan føre til kvalitetsproblemer, nedetid og potensielt kostnader for etterarbeid.Bruk i stedet begge hender: Hold pistolen i den ene hånden og rull ut foringen naturlig med den andre hånden mens du mater den gjennom pistolen.

Små skritt for å lykkes

Riktig oppbevaring av MIG-våpen og forbruksvarer kan virke som et lite problem, spesielt i en stor butikk eller arbeidsplass.Det kan imidlertid ha stor effekt på kostnader, produktivitet og sveisekvalitet.Skadet utstyr og forbruksmateriell kan føre til kortere produktlevetid, etterarbeid av sveiser og økt nedetid for vedlikehold og utskifting.


Innleggstid: Jan-02-2023