Telefon / WhatsApp / Skype
+86 18810788819
E-post
john@xinfatools.com   sales@xinfatools.com

Grunnleggende om migsveising – teknikker og tips for suksess

Det er viktig for nye sveiseoperatører å etablere riktige MIG-teknikker for å oppnå god sveisekvalitet og maksimere produktiviteten.Beste praksis for sikkerhet er også nøkkelen.Det er imidlertid like viktig for erfarne sveiseoperatører å huske det grunnleggende for å unngå å ta opp vaner som kan påvirke sveiseytelsen negativt.
Fra å bruke sikker ergonomi til å bruke riktig MIG-pistolvinkel og sveisehastigheter og mer, gode MIG-sveiseteknikker gir gode resultater.Her er noen tips.

Riktig ergonomi

wc-news-6 (1)

En komfortabel sveiseoperatør er tryggere.Riktig ergonomi bør være blant de første grunnleggende for å etablere i MIG-prosessen (sammen med riktig personlig verneutstyr, selvfølgelig).

En komfortabel sveiseoperatør er tryggere.Riktig ergonomi bør være blant de første grunnleggende for å etablere i MIG-sveiseprosessen (sammen med riktig personlig verneutstyr, selvfølgelig).Ergonomi kan ganske enkelt defineres som "studiet av hvordan utstyr kan ordnes slik at folk kan utføre arbeid eller andre aktiviteter mer effektivt og komfortabelt."1 Betydningen av ergonomi for en sveiseoperatør kan ha vidtrekkende effekter.Et arbeidsmiljø eller en arbeidsoppgave som får en sveiseoperatør til å gjentatte ganger nå, bevege seg, gripe eller vri seg på en unaturlig måte, og til og med holde seg i en statisk stilling i lengre tid uten hvile.Alle kan føre til gjentatte belastningsskader med livslange konsekvenser.
Riktig ergonomi kan beskytte sveiseoperatører mot skader, samtidig som det forbedrer produktiviteten og lønnsomheten til en sveiseoperasjon ved å redusere ansattes fravær.

Noen ergonomiske løsninger som kan forbedre sikkerhet og produktivitet inkluderer:

1. Bruke en MIG-sveisepistol med en låsende avtrekker for å forhindre "avtrekksfinger".Dette er forårsaket av å bruke trykk på en utløser i en lengre periode.
2. Bruke en MIG-pistol med roterbar hals for å hjelpe sveiseoperatøren med å bevege seg lettere for å nå et ledd med mindre belastning på kroppen.
3. Hold hendene i albuehøyde eller litt under mens du sveiser.
4. Plasseringsarbeid mellom sveiseoperatørens midje og skuldre for å sikre at sveisingen blir fullført i en så nær nøytral stilling som mulig.
5. Reduser stresset ved gjentatte bevegelser ved å bruke MIG-pistoler med bakre svivel på strømkabelen.
6. Bruke forskjellige kombinasjoner av håndtaksvinkler, halsvinkler og halslengder for å holde sveiseoperatørens håndledd i nøytral posisjon.

Riktig arbeidsvinkel, reisevinkel og bevegelse

Riktig sveisepistol eller arbeidsvinkel, bevegelsesvinkel og MIG-sveiseteknikk avhenger av tykkelsen på grunnmetallet og sveiseposisjonen.Arbeidsvinkel er "forholdet mellom elektrodens akse og sveiserens arbeidsstykke".Reisevinkel refererer til å bruke enten en skyvevinkel (som peker i kjøreretningen) eller en dragvinkel når elektroden peker motsatt av bevegelsen.(AWS Welding HandBook 9th Edition Vol 2 Side 184)2.

Flat posisjon

Ved sveising av en støtskjøt (en 180-graders skjøt), bør sveiseoperatøren holde MIG-sveisepistolen i en 90-graders arbeidsvinkel (i forhold til arbeidsstykket).Avhengig av tykkelsen på grunnmaterialet, skyv pistolen i en brennervinkel mellom 5 og 15 grader.Hvis skjøten krever flere passeringer, kan en lett side-til-side-bevegelse, som holder ved tærne på sveisen, bidra til å fylle skjøten og minimere risikoen for underskjæring.
For T-ledd, hold pistolen i en arbeidsvinkel på 45 grader, og for overlapping er en arbeidsvinkel på rundt 60 grader passende (15 grader opp fra 45 grader).

Horisontal posisjon

I horisontal sveiseposisjon fungerer en arbeidsvinkel på 30 til 60 grader bra, avhengig av type og størrelse på skjøten.Målet er å hindre at tilsatsmetallet synker eller velter på undersiden av sveiseskjøten.

Vertikal posisjon

wc-news-6 (2)

Fra å bruke sikker ergonomi til å bruke riktig MIG-pistolvinkel og sveisehastigheter og mer, gode MIG-teknikker gir gode resultater.

For en T-skjøt bør sveiseoperatøren bruke en arbeidsvinkel på litt større enn 90 grader i forhold til skjøten.Merk, når du sveiser i vertikal posisjon, er det to metoder: sveising i oppoverbakke eller nedoverbakke.
Oppoverbakkeretningen brukes for tykkere materiale når større penetrering er nødvendig.En god teknikk for en T-Joint kalles opp-ned V. Denne teknikken sikrer at sveiseoperatøren opprettholder konsistens og penetrasjon i roten av sveisen, som er der de to delene møtes.Dette området er den viktigste delen av sveisen. Den andre teknikken er nedoverbakkesveising.Dette er populært i rørindustrien for åpen rotsveising og ved sveising av tynne materialer.

Overhead posisjon

Målet ved MIG-sveising overhead er å holde det smeltede sveisemetallet i skjøten.Dette krever raskere kjørehastigheter og arbeidsvinkler vil bli diktert av plasseringen av skjøten.Oppretthold en bevegelsesvinkel på 5 til 15 grader.Enhver veveteknikk bør holdes på et minimum for å holde perlen liten.For å oppnå mest mulig suksess bør sveiseoperatøren være i komfortabel posisjon i forhold til både arbeidsvinkel og kjøreretning.

Ledningsstikk og kontakt-spiss-til-arbeidsavstand

Trådutstikking vil endres avhengig av sveiseprosessen.For kortslutningssveising er det bra å opprettholde en 1/4- til 3/8-tommers trådutstikking for å redusere sprut.Lengre utstikking vil øke den elektriske motstanden, redusere strømmen og føre til sprut.Når du bruker en spraybueoverføring, bør utstikkingen være rundt 3/4 tomme.
Riktig kontakt-tipp-til-arbeidsavstand (CTWD) er også viktig for å oppnå god sveiseytelse.CTWD som brukes avhenger av sveiseprosessen.For eksempel, når du bruker en sprayoverføringsmodus, hvis CTWD er for kort, kan det forårsake burnback.Hvis den er for lang, kan den forårsake sveiseavbrudd på grunn av mangel på riktig dekning av dekkgass.For sprayoverføringssveising er en 3/4-tommers CTWD passende, mens 3/8 til 1/2 tomme vil fungere for kortslutningssveising.

Sveisehastighet

Kjørehastigheten påvirker formen og kvaliteten til en sveisestreng i betydelig grad.Sveiseoperatører må bestemme riktig sveisehastighet ved å bedømme sveisebassengets størrelse i forhold til fugetykkelsen.
Med en sveisehastighet som er for høy, vil sveiseoperatører ende opp med en smal, konveks vulst med utilstrekkelig binding ved tærne på sveisen.Utilstrekkelig penetrering, forvrengning og en inkonsekvent sveisestreng er forårsaket av å bevege seg for fort.Å reise for sakte kan føre til for mye varme i sveisen, noe som resulterer i en for bred sveisestreng.På tynnere materiale kan det også føre til gjennombrenning.

Siste tanker

Når det gjelder å forbedre sikkerhet og produktivitet, er det opp til den erfarne veteran sveiseoperatøren like mye som den nye sveisingen å etablere og følge riktig MIG-teknikk.Å gjøre det bidrar til å unngå potensiell skade og unødvendig nedetid for omarbeiding av sveiser av dårlig kvalitet.Husk at det aldri skader for sveiseoperatører å oppdatere kunnskapen om MIG-sveising, og det er i deres og selskapets beste interesse å fortsette å følge beste praksis.


Innleggstid: Jan-02-2023