Telefon / WhatsApp / Skype
+86 18810788819
E-post
john@xinfatools.com   sales@xinfatools.com

Hva sveisere må vite Makroskopisk analyse av sveisefeil

Kvalitetskravene til sveisede konstruksjoner, sveisede produkter og sveisede skjøter er mangefasetterte.De inkluderer interne krav som felles ytelse og organisering.Samtidig skal det ikke være feil i utseende, form, størrelsesnøyaktighet, sveisesømdannelse, overflate- og innvendige defekter.For å oppdage dem så snart som mulig, For å løse problemer, brukes ofte makroskopisk analyse først, etterfulgt av detaljert mikroskopisk analyse om nødvendig.

Det viktigste innholdet i makroanalyse er feilanalyse av sveisede skjøter.Hovedsakelig ved bruk av strukturanalysemetoden med lav forstørrelse av metallografisk mikroskop, inspiseres de interne defektene produsert av de sveisede skjøtene gjennom metallografisk lavforstørrelse, og årsakene til defektene bestemmes med mikrostrukturanalysen med høy forstørrelse, og metoder for å unngå og eliminering er funnet å forbedre kvaliteten på de sveisede skjøtene.kvalitet.

Ved å ta prøver, slipe, etse og ta lavforstørrelsesfotografering kan vi tydelig og intuitivt sjekke de makroskopiske defektene til sveisede skjøter, og kombinert med de tilsvarende sveisestandardene kan vi bedømme om sveiseprosessen, sveisearbeidere og sveisestrukturer kan møtes. relevante krav.Krav.

I henhold til årsaken til dannelsen og defektformen, kan sveisemakrofeil hovedsakelig deles inn i følgende kategorier:

1. Stomata

Under krystalliseringsprosessen til sveisebassenget kan noen gasser forbli i sveisespeilet for å danne porer fordi de ikke har tid til å unnslippe.

Porøsitet er en vanlig defekt i sveisede skjøter.Porøsitet vises ikke bare på overflaten av sveisen, men vises også ofte inne i sveisen.Det er ikke lett å oppdage med enkle metoder under sveiseproduksjon, noe som vil forårsake alvorlig skade.

Sveiseporer som oppstår inne i sveisen kalles indre porer, og porer som åpner seg utenfor kalles for det meste overflateporer.

sveisefeil 1

2. Slagg inkludering
Slagginkludering er smeltet slagg eller andre ikke-metalliske inneslutninger i sveisen, som er en vanlig feil i sveisen.

Ved sveising ved bruk av flussfylt metalltråd, for eksempel neddykket buesveising, blir støvet til slagg på grunn av dårlig avsetning, eller i CO2-sveisemetoden uten fluss produserer deoksidasjonsproduktet slagg, som blir liggende inne i flerlags sveisemetallet.Kan danne slagginneslutninger.

sveisefeil 2

3. Utilstrekkelig penetrasjon og fusjon
Ufullstendig penetrering refererer til den delen som er igjen ved roten av skjøten som ikke er fullstendig penetrert under sveising.

Mangel på fusjon er en vanlig defekt.Det refererer til det lokale gjenværende gapet mellom det smeltede sveisemetallet og basismetallet eller mellom tilstøtende sveisevulster og sveiselag.Uedelmetallet og uedelt metall er ikke fullstendig smeltet og kombinert under punktsveising.Noen kalles unfused.

Xinfa sveiseutstyr har egenskapene til høy kvalitet og lav pris.For detaljer, vennligst besøk: Welding & Cutting Manufacturers – China Welding & Cutting Factory & Suppliers (xinfatools.com)

sveisefeil 3

sveisefeil 4

4. Sprekker
Sveisesprekker er delt inn i varme sprekker (krystall sprekker, høytemperatur flytende sprekker, polygonale sprekker), kalde sprekker (forsinkede sprekker, herdende sprø sprekker, sprekker med lav plastisitet), gjenoppvarmingssprekker og lamellære rifter i henhold til deres form og årsaker.Sprekk osv.

sveisefeil 5

5. Underskjæring
Undercut kalles noen ganger undercut.Det er et spor som er lavere enn overflaten til basismetallet ved sveisetåen fordi det avsatte metallet ikke dekker den smeltede delen av basismetallet helt under sveising.Det er resultatet av at sveisebuen smelter kanten av sveisen.Spalten etterlatt av det smeltede metallet fra sveisestangen fylles ikke opp igjen.

Et underskjæring som er for dypt vil svekke leddstyrken og kan også forårsake strukturelle skader ved underskjæringen.

sveisefeil 6

6. Andre mangler
I tillegg til de ovennevnte defektene inkluderer vanlige defekter i sveiser løshet, kaldisolasjon, gjennombrenning, sveiseknuter, krympehulrom, groper, nedsynkning, ujevn sveisebenstørrelse, for stor konkavitet/konveksitet og feil sveisetåvinkel.vente.


Innleggstid: 27. mai 2024