Telefon / WhatsApp / Skype
+86 18810788819
E-post
john@xinfatools.com   sales@xinfatools.com

Detaljert forklaring av punktsveiseprosessen

01.Brief Beskrivelse

3. Skjermbilder, romrammer og kryssstålstenger, etc.

图片 1

02. Funksjoner

 

Under spotsveising danner sveisingen et overlappende ledd og presses mellom de to elektrodene.

1. Under spotsveising er oppvarmingstiden for tilkoblingsområdet veldig kort og sveisehastigheten er rask.

2. Spot -sveising bruker bare elektrisk energi og krever ikke fyllingsmaterialer, fluks, gass, etc.

3. Kvaliteten på spotsveising er hovedsakelig garantert av spotsveisemaskinen.Den har enkel drift, høy grad av mekanisering og automatisering og høy produktivitet.

4. Lav arbeidsintensitet og gode arbeidsforhold.

5. Siden sveising er fullført på kort tid og krever stor strøm og trykk, er programkontrollen av prosessen mer komplisert, sveisemaskinen har en stor elektrisk kapasitet, og prisen på utstyret er relativt høy.

6. Det er vanskelig å utføre ikke-destruktiv testing av loddefuger.

Xinfa sveiseutstyr har egenskapene til høy kvalitet og lav pris.For detaljer, vennligst besøk:Sveise- og skjæreprodusenter – Kinas sveise- og skjærefabrikk og leverandører (xinfatools.com)

bilde 2

03. Operasjonsprosess

Før sveising må overflaten på arbeidsstykket rengjøres.Den vanligste rensebehandlingen er beising, det vil si at den først syltes i oppvarmet svovelsyre med en konsentrasjon på 10 %, og deretter vaskes i varmt vann.Den spesifikke sveiseprosessen er som følger:

(1) Fôr arbeidsstykkefugen mellom de øvre og nedre elektrodene på spotsveisemaskinen og klemme den;

(2) Når strøm påføres, blir kontaktflatene til de to arbeidsstykkene oppvarmet, delvis smeltet, og det dannes en nugget;

(3) opprettholde trykk etter strøm av, slik at den smeltede nugget avkjøles og stivner under trykket for å danne loddefuger;

(4) Fjern trykket og ta ut arbeidsstykket.

图片 3

04. Påvirkningsfaktorer

De viktigste påvirkningsfaktorene for sveisekvalitet inkluderer sveisestrøm og energiseringstid, elektrodetrykk og shunt, etc.

1. Sveisestrøm og påslagstid

I henhold til størrelsen på sveisestrømmen og lengden på oppstartstiden, kan punktsveising deles inn i to typer: hard gauge og myk gauge.Spesifikasjonen som passerer en stor strøm på kort tid kalles en hard spesifikasjon.Den har fordelene med høy produktivitet, lang elektrodelevetid og liten deformasjon av sveisingen, og er egnet for sveising av metaller med god varmeledningsevne.En måler som passerer en mindre strøm over lengre tid kalles en myk måler, som har lavere produktivitet og er egnet for sveising av metaller som har en tendens til å herde.

Under spotsveising kalles trykket som utøves på sveisingen av elektroden elektrodetrykk.Elektrodetrykket bør velges riktig.Når trykket er høyt, kan krymping og krymping hulrom som kan oppstå når nugget størkner elimineres.Imidlertid reduseres motstanden og strømtettheten til elektroden, noe som resulterer i utilstrekkelig oppvarming av sveisen og en reduksjon i diameteren til klumpen.Styrken til loddefugen avtar.Størrelsen på elektrodetrykket kan velges basert på følgende faktorer:

(1) sveisemateriale.Jo høyere den høye temperaturstyrken til materialet.Jo større elektrodetrykk kreves.Derfor, når sveising av rustfritt stål og varmebestandig stål, bør et høyere elektrodetrykk brukes enn når du sveiser med lavt karbonstål.

(2) Sveiseparametere.Jo vanskeligere sveisespesifikasjonen, jo større er elektrodetrykket.

bilde 4

3. Avledning

Under spotsveising kalles strømmen som strømmer utenfor hovedsveisekretsen.Faktorene som påvirker graden av avledning inkluderer hovedsakelig følgende aspekter:

(1) Sveisetykkelse og sveisepunktavstand.Når avstanden mellom loddefuger øker, øker shuntmotstanden og graden av shunting avtar.Når en konvensjonell punktavstand på 30 til 50 mm brukes, utgjør shuntstrømmen for 25% til 40% av den totale strømmen, og når tykkelsen på sveisingen avtar, reduseres også graden av shunting.

Når det er oksider eller smuss på overflaten av sveisingen, øker kontaktmotstanden mellom de to sveisene, og strømmen som passerer gjennom sveiseområdet avtar, det vil si at graden av shunting øker.Arbeidsstykket kan være syltet, sandblåst eller polert.

bilde 5

(1) Fotbryteren til sveisemaskinen skal ha et sterkt beskyttelsesdekke for å forhindre utilsiktet aktivering.

(2) Arbeidspunktet skal være utstyrt med baffler for å forhindre at arbeidsglister flyr.

(3) Sveisere bør bruke flate vernebriller ved sveising.

(4) Stedet der sveisemaskinen er plassert skal holdes tørt, og gulvet skal dekkes med anti-skli plater.

(5) Etter at sveisearbeidet er fullført, skal strømforsyningen kuttes av, og kjølevannsbryteren skal forlenges i 10 sekunder før stenging.Når temperaturen er lav, bør det oppsamlede vannet i vannveien fjernes for å forhindre frysing.


Innleggstid: 26. oktober 2023