Telefon / WhatsApp / Skype
+86 18810788819
E-post
john@xinfatools.com   sales@xinfatools.com

Selv om gratene er små, er de vanskelige å fjerne!Vi introduserer flere avanserte avgradingsprosesser

Grader er overalt i metallbearbeidingsprosessen.Uansett hvor avansert presisjonsutstyr du bruker, vil det bli født sammen med produktet.Det er hovedsakelig en slags overflødig jernspon generert ved bearbeidingskanten av materialet som skal behandles på grunn av plastisk deformasjon av materialet.Spesielt materialer med god duktilitet eller seighet er spesielt utsatt for grader.

Hovedtypene av grader inkluderer flashgrader, skarpe hjørnegrader, sprut og andre utstikkende overflødige metallrester som ikke oppfyller kravene til produktdesign.Når det gjelder dette problemet, er det ingen effektiv metode for å eliminere det i produksjonsprosessen så langt.Derfor, for å sikre designkravene til produktet, kan ingeniører bare jobbe hardt med å fjerne back-end-prosessen.Så langt har forskjellige produkter forskjellige krav.Det finnes mange metoder og utstyr for å fjerne grader.

Xinfa CNC-verktøy har egenskapene til god kvalitet og lav pris.For detaljer, vennligst besøk:

CNC-verktøyprodusenter – Kina CNC-verktøyfabrikk og leverandører (xinfatools.com)

asd

Generelt sett kan metoder for fjerning av grader deles inn i fire kategorier:

1. Grovt nivå (hard kontakt)

Til denne kategorien hører skjæring, sliping, filing og skrapebehandling.

2. Vanlig nivå (myk berøring)

Til denne kategorien hører båndsliping, sliping, elastisk hjulsliping og polering.

3. Presisjonsnivå (fleksibel kontakt)

Tilhører denne kategorien er spylebehandling, elektrokjemisk prosessering, elektrolytisk sliping og valsebehandling.

4. Ultrapresisjonsnivå (presisjonskontakt)

Tilhørende denne kategorien hører abrasiv strømningsavgrading, magnetisk slipegrading, elektrolytisk avgrading, termisk avgrading og kraftig ultralydavgrading med tett radium, etc. Denne typen avgradingsmetode kan oppnå tilstrekkelig nøyaktighet i detaljbehandlingen.

Når vi velger en avgradingsmetode, må vi ta hensyn til mange faktorer, som for eksempel delens materialegenskaper, strukturell form, størrelse og presisjon.Spesielt må vi ta hensyn til endringer i overflateruhet, dimensjonstoleranser, deformasjon og gjenværende spenning.

Den såkalte elektrolytiske avgradingen er en kjemisk avgradingsmetode.Den kan fjerne grader etter maskinering, sliping og stansing, og runde eller avfaser de skarpe kantene på metalldeler.

En elektrolytisk prosesseringsmetode som bruker elektrolyse for å fjerne grader fra metalldeler, referert til som ECD på engelsk.Fest verktøykatoden (vanligvis laget av messing) nær boredelen av arbeidsstykket, med et visst gap (vanligvis 0,3 til 1 mm) mellom dem.Den ledende delen av verktøykatoden er på linje med gradkanten, og de andre overflatene er dekket med et isolerende lag for å konsentrere elektrolysen på graddelen.

Under behandlingen er katoden til verktøyet koblet til den negative polen til DC-strømforsyningen, og arbeidsstykket er koblet til den positive polen til DC-strømforsyningen.En lavtrykkselektrolytt (vanligvis natriumnitrat eller vandig natriumkloratløsning) med et trykk på 0,1 til 0,3 MPa strømmer mellom arbeidsstykket og katoden.Når DC-strømforsyningen er slått på, vil gratene løses opp i anoden og fjernes, og vil bli tatt bort av elektrolytten.

Elektrolytten er til en viss grad etsende, og arbeidsstykket bør rengjøres og rustbeskyttes etter avgrading.Elektrolytisk avgrading er egnet for å fjerne grader fra tverrhull i skjulte deler eller deler med komplekse former.Den har høy produksjonseffektivitet og avgradingstiden tar vanligvis bare noen få sekunder til titalls sekunder.

Denne metoden brukes ofte til avgrading av tannhjul, splines, koblingsstenger, ventilhus og veivakseloljepassasjeåpninger, samt skarp hjørneavrunding osv. Ulempen er at delene nær gratene også påvirkes av elektrolyse, og overflaten vil miste sin opprinnelige glans og til og med påvirke dimensjonsnøyaktigheten.

Selvfølgelig, i tillegg til elektrolytisk fjerning av grader, er det også følgende spesielle metoder for fjerning av grader:

1. Avgrading av slipende strømninger

Abrasive flow machining technology (AFM) er en ny etterbehandlings- og avgradingsprosess utviklet i utlandet på slutten av 1970-tallet.Denne prosessen er spesielt egnet for grader som nettopp har kommet inn i sluttfasen, men den er ikke egnet for små og lange hull og metallformer med blokkert bunn.etc. er ikke egnet for behandling.

2. Magnetisk sliping og avgrading

Denne metoden oppsto i det tidligere Sovjetunionen, Bulgaria og andre østeuropeiske land på 1960-tallet.På midten av 1980-tallet utførte japanske produsenter en grundig forskning på mekanismen og anvendelsen.

Under magnetisk sliping plasseres arbeidsstykket i magnetfeltet som dannes av to magnetiske poler, og magnetiske slipemidler plasseres i gapet mellom arbeidsstykket og magnetpolene.Slipemidlene er pent arrangert langs retningen til magnetlinjene under påvirkning av magnetfeltkraften, og danner en myk og stiv magnetisk slipemaskin.Børste, når arbeidsstykket roterer og vibrerer aksialt i magnetfeltet, beveger arbeidsstykket og slipemidlet seg i forhold til hverandre, og slipebørsten sliper overflaten av arbeidsstykket;den magnetiske slipemetoden kan slipe og avgrade deler effektivt og raskt, og egner seg for Det er en etterbehandlingsmetode med lav investering, høy effektivitet, bred anvendelse og god kvalitet for deler laget av ulike materialer, størrelser og strukturer.

For tiden kan fremmede land slipe og avgrade de indre og ytre overflatene til det roterende legemet, flate deler, girtenner, komplekse overflater, etc., fjerne oksidskalaen på ledningene og rengjøre kretskortene, etc.

3. Termisk avgrading

Termisk avgrading (TED) bruker den høye temperaturen som genereres av deflagrering av blandingen av hydrogen og oksygengass eller oksygen og naturgass for å brenne av graderne.Det er å føre oksygen og oksygen eller naturgass og oksygen inn i en lukket beholder, og antenne den gjennom en tennplugg, slik at blandingen eksploderer på et øyeblikk og frigjør en stor mengde varmeenergi for å fjerne grader.Etter at arbeidsstykket gjennomgår eksplosiv forbrenning, vil det oksiderte pulveret imidlertid feste seg til overflaten av arbeidsstykket og må rengjøres eller syltes.

4. MiLa kraftig ultralydavgrading

MiLa kraftige ultrasoniske avgradingsteknologi er en avgradingsmetode som har blitt populær de siste årene.Rengjøringseffektiviteten alene er 10 til 20 ganger den for vanlige ultralydrensemaskiner.Hullene er jevnt fordelt i vanntanken, noe som eliminerer behovet for ultralydrensing.Doseringen kan fullføres samtidig innen 5 til 15 minutter.

Vi har samlet de 10 vanligste avgradingsmetodene for alle:

1) Manuell avgrading

Dette er også en metode som vanligvis brukes av generelle bedrifter, som bruker filer, sandpapir, slipehoder osv. som hjelpeverktøy.Filene har manuell filing og pneumatisk forskyvning.

Kort kommentar: Arbeidskostnaden er dyr, effektiviteten er ikke veldig høy, og det er vanskelig å fjerne komplekse tverrhull.De tekniske kravene til arbeidere er ikke veldig høye, og den egner seg for produkter med små grader og enkle produktstrukturer.

2) Die avgrading

Bruk en dyse og en stans for å fjerne grader.

Kort kommentar: Det kreves en viss produksjonsavgift for stanseform (grov dyse + finstansedyse), og en formingsform kan også være nødvendig.Den egner seg for produkter med relativt enkle skilleflater, og effektiviteten og avgradingseffekten er bedre enn manuelt arbeid.

3) Sliping og avgrading

Denne typen avgrading inkluderer vibrasjon, sandblåsing, valser og andre metoder, som i dag brukes av mange selskaper.

Kort kommentar: Det er et problem at fjerningen ikke er veldig ren, og det kan være nødvendig å håndtere de resterende grader manuelt eller bruke andre metoder for å fjerne grader.Egnet for små produkter med større partier.

4) Frossen avgrading

Bruk avkjøling for raskt å sprø gratene, og spray deretter prosjektiler for å fjerne gratene.

Kort kommentar: Prisen på utstyret er rundt 20 000 til 300 000 yuan;den er egnet for produkter med liten grads veggtykkelse og små produkter.

5) Varmblåsing avgrading

Det kalles også termisk avgrading og eksplosjonsgrading.Ved å føre noe brennbar gass inn i en utstyrsovn, og deretter gjennom påvirkning av noen medier og forhold, eksploderer gassen øyeblikkelig, og energien som genereres av eksplosjonen brukes til å løse opp og fjerne grader.

Kort kommentar: Utstyret er dyrt (priser i millioner), krever høy driftskompetanse, har lav effektivitet og har bivirkninger (rust, deformasjon);den brukes hovedsakelig i noen områder med høy presisjonsdeler, for eksempel bil- og romfartspresisjonsdeler.

6) Graveringsmaskin avgrading

Kort kommentar: Utstyret er ikke veldig dyrt (ti tusenvis), og egner seg for bruksområder hvor romstrukturen er enkel og de nødvendige avgradingsstedene er enkle og regelmessige.

7) Kjemisk avgrading

Ved å bruke prinsippet om elektrokjemisk reaksjon kan deler laget av metallmaterialer avgrades automatisk og selektivt.

Kort kommentar: Den passer for innvendige grader som er vanskelige å fjerne, og egner seg for små grader (tykkelse mindre enn 7 ledninger) på pumpehus, ventilhus og andre produkter.

8) Elektrolytisk avgrading

En elektrolytisk maskineringsmetode som bruker elektrolyse for å fjerne grader fra metalldeler.

Kort kommentar: Elektrolytten er til en viss grad etsende, og delene i nærheten av gratene påvirkes også av elektrolyse.Overflaten vil miste sin opprinnelige glans og til og med påvirke dimensjonsnøyaktigheten.Arbeidsstykket bør rengjøres og rustbeskyttes etter avgrading.Elektrolytisk avgrading er egnet for å fjerne grader fra tverrhull i skjulte deler eller deler med komplekse former.Den har høy produksjonseffektivitet og avgradingstiden tar vanligvis bare noen få sekunder til titalls sekunder.Den er egnet for avgrading av tannhjul, koblingsstenger, ventilhus og veivakseloljepassasjeåpninger, samt skarp hjørneavrunding, etc.

9) Høytrykks vannstråleavgrading

Ved å bruke vann som medium, kan dets øyeblikkelige slagkraft brukes til å fjerne grader og blits generert etter prosessering, og samtidig oppnå formålet med rengjøring.

Kort kommentar: Utstyret er dyrt og brukes hovedsakelig i hjertet av biler og det hydrauliske kontrollsystemet til anleggsmaskiner.

10) Ultralydavgrading

Ultralydbølger genererer øyeblikkelig høyt trykk for å fjerne grader.

Kort kommentar: Hovedsakelig for noen mikroskopiske grader.Generelt, hvis gratene må observeres med et mikroskop, kan du prøve å bruke ultralydmetoden for å fjerne dem.


Innleggstid: 16. november 2023